Friday , March 31 2023

Un chinez a inventat patul antiseismic

.

Motivat de cutremurele devastatoare care au avut loc în ultimii ani în China, Wang Wenxi, un pensionar chinez de 66 de ani, a pus la punct un pat ce asigur\, potrivit lui, o protec]ie total\ în cazul unui seism, informeaz\ site-ul maxisciences.com.
Wang Wenxi a depus cererea de ob]inere a brevetului pentru patul antiseismic. Este un pat care nu numai c\-l protejeaz\ pe ocupantul s\u în caz de cutremur, dar care con]ine [i rezerve de hran\. Pensionarul a pus la cele dou\ capete ale patului mici dulapuri în care se pot pune ap\ potabil\, conserve, un megafon, dar [i un ciocan, lucruri care permit supravie]uirea mai multe zile. Dac\ se produce un seism, o plac\ rigid\ se a[eaz\ automat deasupra patului, ocupantul lui beneficiind astfel de un ad\post ermetic [i de protec]ie în cazul c\derii zidurilor.
“Cutremurele din Wenchuan [i Yushu au f\cut multe victime, a[a c\ m-am gândit c\ cel mai bun lucru pe care l-a[ putea face ar fi s\ inventez ceva care s\ evite mor]ii”, a precizat inventatorul, precizând c\ inven]ia sa este destinat\ îndeosebi locuin]elor din c\r\mid\ sau beton, cu pu]ine etaje.
În mai 2008, Wenchuan a fost epicentrul devastatorului cutremur din Sichuan, care s-a soldat cu aproape 87 000 de mor]i, iar în aprilie 2010, la Yushu, aproape 2 700 de oameni au murit în timpul unui seism.

Vezi si

Alimentele bogate în grăsimi și zahăr influențează creierul și dependența de acestea

Motivul pentru care cartofii prăjiți, chipsurile și batoanele de ciocolată sunt atât de îndrăgite are …