Tuesday , March 5 2024

Un chinez a inventat patul antiseismic

.

Motivat de cutremurele devastatoare care au avut loc în ultimii ani în China, Wang Wenxi, un pensionar chinez de 66 de ani, a pus la punct un pat ce asigur\, potrivit lui, o protec]ie total\ în cazul unui seism, informeaz\ site-ul maxisciences.com.
Wang Wenxi a depus cererea de ob]inere a brevetului pentru patul antiseismic. Este un pat care nu numai c\-l protejeaz\ pe ocupantul s\u în caz de cutremur, dar care con]ine [i rezerve de hran\. Pensionarul a pus la cele dou\ capete ale patului mici dulapuri în care se pot pune ap\ potabil\, conserve, un megafon, dar [i un ciocan, lucruri care permit supravie]uirea mai multe zile. Dac\ se produce un seism, o plac\ rigid\ se a[eaz\ automat deasupra patului, ocupantul lui beneficiind astfel de un ad\post ermetic [i de protec]ie în cazul c\derii zidurilor.
“Cutremurele din Wenchuan [i Yushu au f\cut multe victime, a[a c\ m-am gândit c\ cel mai bun lucru pe care l-a[ putea face ar fi s\ inventez ceva care s\ evite mor]ii”, a precizat inventatorul, precizând c\ inven]ia sa este destinat\ îndeosebi locuin]elor din c\r\mid\ sau beton, cu pu]ine etaje.
În mai 2008, Wenchuan a fost epicentrul devastatorului cutremur din Sichuan, care s-a soldat cu aproape 87 000 de mor]i, iar în aprilie 2010, la Yushu, aproape 2 700 de oameni au murit în timpul unui seism.

Vezi si

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

Prin fierberea apei de la robinet înainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% …