Thursday , July 25 2024

Uleiul de masline, brânza si prajiturile pot proteja împotriva cancerului la sân

O diet\ bogat\ în ulei de m\sline, brânz\ [i pr\jituri ofer\ protec]ie împotriva cancerului la sân [i chiar favorizeaz\ pierderea în greutate, potrivit unui nutri]ionist american, citat de dailymail.co.uk.

Conceput\ de nutri]ionistul american Mary Flynn, în urma mai multor ani de cercetare, aceast\ diet\ este la fel de eficient\ pentru femeile s\n\toase, care vor s\ reduc\ riscul de a face cancer la sân, cât [i pentru cele care au fost diagnosticate cu aceast\ boal\ [i sunt în convalescen]\.

În num\rul de s\pt\mâna trecut\ al revistei Good Health, Flynn a explicat c\ anumite alimente, în special cele care con]in gr\simi s\n\toase, precum uleiul de m\sline, fructele [i legumele colorate puternic, cerealele integrale, unele lactate [i brânza, pot ajuta organismul în lupta împotriva cancerului.

Dieta lui Mary Flinn este în plus conceput\ pentru a favoriza pierderea în greutate (cre[terea greut\]ii reprezint\ un factor de risc pentru cancer), precum [i pentru a asigura un aport echilibrat de alimente pentru persoanele care lupt\ împotriva cancerului. Urmând acest regim, aportul caloric zilnic este men]inut sub 1.500 de calorii.

Odat\ atins\ greutatea ideal\, femeile pot continua s\ urmeze dieta, dar î[i pot permite s\ revin\ în unele zile la vechile obiceiuri culinare. Astfel, î[i vor men]ine linia [i se vor bucura de beneficiile consumului de alimente anti-cancer, f\r\ a se sim]i private de anumite mânc\ruri.

Dulciurile pot face parte din diet\, cu condi]ia înlocuirii untului sau margarinei cu ulei de m\sline extravirgin [i a cel pu]in jum\tate din cantitatea de f\in\ alb\ cu f\in\ integral\.

Dieta este zilnic\ [i const\ în:

Amidon: [ase – [apte por]ii, de preferat cereale integrale (o por]ie poate fi o felie de pâine, o pit\, o jum\tate de covrig, 25 de grame de cereale pentru micul dejun, orez sau paste crude, 150 de grame de cartofi, trei ce[ti de floricele f\r\ ulei)

Legume: cel pu]in patru por]ii, de preferin]\ g\tite în ulei de m\sline

Gr\simi: patru – cinci por]ii, dintre care cel pu]in trei cu ulei de m\sline (o por]ie poate fi o lingur\ de ulei, dou\ linguri de nuci sau semin]e de floarea soarelui, o lingur\ de unt de arahide, un sfert de avocado, 100 de grame de m\sline f\r\ sâmburi)

Fructe: trei por]ii (o por]ie poate fi un m\r, 17 boabe de strugure, patru caise, o jum\tate de banan\, 13 cire[e, un kiwi [i jum\tate, o nectarin\, o portocal\, o piersic\, dou\ prune, trei prune uscate, dou\ linguri de stafide)

Lactate: dou\ por]ii (o por]ie poate fi: 250 de mililitri de lapte smântânit – cu un con]inut de gr\sime de maxim 0,1%, un ou, 25 de grame de brânz\ veche, 100 de grame de brânz\ proasp\t\ de vaci, 125 de mililitri de iaurt)

Carne: op]ional, dar limitat la 340 de grame de carne de pui sau fructe de mare (dou\ buc\]i de piept de pui sau fileuri de pe[te) pe s\pt\mân\ sau, lunar, 170 de grame de carne de pui sau fructe de mare pot fi înlocuite cu aceea[i cantitate de carne de porc, vit\ sau miel.

Vezi si

Mirosul stresului la oameni afectează starea emoțională a câinilor 

 Mirosul stresului la oameni afectează starea emoțională a câinilor și îi poate împinge să facă …