Friday , October 7 2022

UE se îndoieşte că mierea, morcovii şi fructele ajută sănătatea. Motivul: alimentele sunt testate ca şi cum ar fi medicamente

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a decis că iaurtul n-ar fi destul de bun în menţinerea sănătăţii, după ce, până acum, din miile de alimente evaluate, n-a trecut niciunul testul. Au “picat” până şi plantele medicinale, mierea sau vinetele. Motivul: EFSA testează alimentele ca şi cum ar fi medicamente.

După ce a decis că mierea şi morcovul n-ar fi suficient de bune pentru menţinerea sănătăţii, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a respins acum şi iaurtul, cum că nici acesta n-ar ajuta prea mult sănătatea. Motivul: EFSA încă nu s-a convins că bacteria probiotică Lactobacillus casei 114001 din iaurtul Actimel reduce riscul de diaree la pacienţii care au această problemă din cauza tratamentului cu antibiotice.

Întâmplarea a reaprins scandalul EFSA care, de la înfiinţare şi până acum, a respins pe bandă rulantă toate solicitările primite de la producătorii din Europa. Autoritatea a respins 1.833 de propuneri evaluate până acum şi, în plus, a dat undă verde numai pentru 320 de nonalimente, şi anume produse folosite şi în medicamente: vitamine, minerale şi alte ingrediente asemănătoare.

Vezi si

Riscurile obezității

Obezitatea este o patologie care, odată instalată, este elementul declanșator al multiplelor tulburări care apar …