Wednesday , May 29 2024

Trei lucruri pe care Coca Cola și Pepsi nu vor să le afli

coca cola-pepsi

Site-ul Yahoo.com a realizat o listă cu lucruri despre care companiile producătoare de băuturi răcoritoare carbogazoase nu ar vrea să ajungă la urechile consumatorilor.

1. Cea mai populară băutură răcoritoare este apa

În vreme ce vânzările de sucuri carbogazoase sunt în scădere, cele de apă îmbuteliată sunt în creștere. Între anii 2009 și 2011, vânzările de sucuri carbogazoase au scăzut cu 1,9%, însă între 2001 și 2011 consumul de apă îmbuteliată a crescut cu 56%.

2. Moș Crăciun e gras din cauza Coca Cola

Reprezentarea modernă a lui Moș Crăciun, de bătrânel bonom, rotofei și cu obrajii îmbujorați, provine din reclamele Coca Cola din anii ’30. Sfântul Nicolae, după care a fost inspirat Moș Crăciun, apare în picturi ca fiind mult mai zvelt.

3. Băuturile diet nu sunt produse sănătoase

Chiar dacă nu conțin calorii, băuturile diet nu sunt neapărat sănătoase. Un studiu publicat recent de cercetătorii francezi indică o legătură între băuturile răcoritoare de tip diet și diabetul. Studiul realizat pe 66.000 de femei a arătat că femeile care consumă des sucuri carbogazoase cu îndulcitori artificiali sunt într-un pericol cu 60% mai mare de a face diabet decât cele care beau sucuri obișnuite. Sănătatea celor 66.000 de femei din Franța a fost monitorizată timp de 14 ani, din 1993 până în 2007.

Vezi si

Creștere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă în Europa

Numărul cazurilor de rujeolă în Europa continuă să crească vertiginos și ar putea depăși pragul …