Alte stiri
SYMMETRICA investește 48 de milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavaje și dale de beton din Sud-Estul Europei
acum 3 hours
Este necesar să se implementeze strategii care să îmbunătățească calitatea dietei. Fibrele alimentare ajută la scăderea în greutate, deci ar trebui consumate în cantităţi mai mari. Evitarea consumului de alimente cu densitate energetica mare, cum ar fi alimentele intens procesate care au conținut scăzut de fibre şi micronutrienţi, şi având, deci, o valoare nutrițională scăzută. Pentru a preveni obezitatea la copil, obiceiurile alimentare din familie joacă un rol important. Se pare că accesul şi expunerea la anumite fructe şi legume acasă este importantă pentru dezvoltarea preferințelor pentru aceste produse şi părinții trebuie să creeze modele de comportament pentru o dietă sănătoasă şi activitate fizica.
Un stil de viață sănătos presupune: o alimentație sănătoasă, exercițiu fizic zilnic, renunțarea la fumat, consumul limitat de alcool, respectarea orelor de somn. Alimentația sănătoasă nu înseamnă ca anumite alimente să fie interzise sau altele obligatorii. Este indicată o alimentație cât mai variată, astfel organismul va primi toate substanțele nutritive de care are nevoie. Energia necesară funcționării organismului provine din alimentele consumate şi este reprezentată de caloriile provenite din: glucide (55% din energie), proteine (15-20% din energie) şi lipide (25-30% din energie).
Recomandările nutriţioniştilor se realizează sub forma piramidei alimentare:
La baza piramidei avem exercițiul fizic urmat de consumul de apă, prin care asigurăm menținerea stării de sănătate. Următoarele două trepte reprezintă alimentele ce constituie fundamentul alimentației echilibrate: cereale, legume şi fructe. Avansând către vârful piramidei sunt prezente produsele lactatele, carnea şi ouăle, recomandate în cantităţi moderate. În vârful piramidei sunt situate grăsimile, dulciurile şi produsele zaharoase al căror consum este recomandat să fie cât mai rar şi în cantităţi cât mai reduse.
Reguli generale pentru un stil de viață sănătos: respectarea celor 3 mese principale ale zilei (cea mai consistentă fiind micul dejun, urmată de prânz şi cină), reducerea consumului de alimente ce conțin grăsimi saturate precum: mezeluri, margarină, prăjeli, maioneze, carne grasă de porc, lactate nedegresate, reducerea consumului de dulciuri, sucuri şi alte alimente ce conțin zahăr în exces, consumul de alimente cu conținut crescut de fibre precum: fructe, legume, cereale integrale, consumul de sare să fie cu moderație, se recomandă ierburi şi plante aromatice pentru asezonarea mâncărurilor, consum zilnic a 2 litri de apă, examinarea etichetele produselor alimentare şi selectarea pe cele cu conținut redus de zaharuri, sare, grăsimi saturate sau trans.
O companie din China va încerca să producă o mașină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii …