Friday , October 7 2022
Breaking News

“The Martian”, in varianta reala: Legume crescute in sol ca cel de pe Marte

marte

Un experiment al oamenilor de stiinta este foarte increzator pentru o viitoare misiune pe Marte. Cercetatorii au reusit sa cultive zece culturi diferite in pamant care imita conditiile de pe Marte.

Astfel, oamenii de stiinta au crescut in respectivul pamant rosii, mazare si secara, printre altele, arata Science Alert.

Productia crescuta in solul care imita conditiile de pe Marte este mai mica decat cea facuta in solul de pe Terra, dar diferenta nu este foarte mare, ceea ce sugereaza ca, in conditiile potrivite, primii colonisti de pe Planeta Rosie s-ar putea hrani cu ceea ce cultiva acolo.

Astfel, visul unei colonii pe Marte devine din ce in ce mai plauzibil, iar subiectului productiei “The Martian” nu mai pare posibil doar in filme.

“Aceasta a fost o adevarata surpriza pentru noi. Arata ca solul care il imita pe cel de pe Marte are un potential foarte mare atunci cand este pregatit si udat in mod corespunzator”, a declarat cercetatorul Wieger Wamelink de la centrul Wageningen University & Research din Olanda.

Oamenii de stiinta au plantat rosii, secara, ridichi, mazare, praz, spanac, arpagic, quinoa, creson (cunoscut si ca hrenita) si rucola.

Cercetatorii au precizat ca in cadrul studiului a fost imitat doar solul de pe Planeta Rosie, nu si celelalte conditii.

Anul trecut, astronautii aflati pe Statia Spatiala Internationala au mancat prima salata crescuta in spatiu.

Vezi si

Riscurile obezității

Obezitatea este o patologie care, odată instalată, este elementul declanșator al multiplelor tulburări care apar …