Thursday , November 30 2023

Telefon gratuit pentru diabetici

Persoanele diagnosticate cu diabet sau cele care doresc să prevină apariţia acestei boli pot apela linia helpline 0800 080 228, în cadrul unei campanii de informare derulate în contextul în care statisticile internaţionale arată creşterea numărului de îmbolnăviri în rândul tinerilor.

Potrivit OMS, la nivel global, ar fi aproximativ 246 milioane de persoane cu diabet, această maladie fiind a patra cauză de deces în ţările dezvoltate. La fiecare opt secunde, o persoană moare din cauza diabetului şi a complicaţiilor acestuia, boala afectând un număr din ce în ce mai mare de tineri.

Conform International Diabetes Federation, prevalenţa diabetului în România este de 8,4% în rândul populaţiei adulte.

În acest context, compania Roche Romania Diagnostics Division continuă campania de informare “Fă Pas-ul corect: Controlează Diabetul !”, care are ca obiectiv informarea privind metodele de prevenire a maladiei şi de automonitorizare a glicemiei, insistând asupra adoptării unui stil de viaţă sănătos, informează compania elveţiană, într-un comunicat.

În cadrul campaniei din 2010, Roche Romania Diagnostics Division va oferi gratuit persoanelor cu diabet un sistem de analiză vizuală a glicemiei Accu-Chek 360º View, disponibil în farmacii. Acest sistem de analiză vizuală maximizează valoarea fiecarei testări a glicemiei şi încurajează un control glicemic mai bun pentru a evita întârzierea apariţiei complicaţiilor diabetului.

Testarea, structurată în trei zile consecutive, la momentele potrivite, ofera informaţii importante asupra factorilor care influenţează variaţiile glicemiei, a precizat sursa citată.

Toate informaţiile despre diabet şi prevenirea lui pot fi aflate accesând site-ul www.accu-chek.ro, precum şi apelând la linia helpline 0800 080 228.

“Campania derulată în 2009 a scos la iveală nevoia continuării informării publicului larg cu privire la importanţa deosebită a automonitorizarii glicemiei şi a unui stil de viaţă adecvat unei persoane cu diabet zaharat, astfel încât să putem avea un public educat, conştient şi dispus să facă toţi paşii necesari pentru a duce o viaţă normală”, a declarat Guido Mitchell, Head of Diabetes Care, Roche Romania Diagnostics Division.

Vezi si

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Un nutrient din carnea de vită și produsele lactate ar putea îmbunătăți răspunsul organismului la cancer

Un studiu recent sugerează că o substanță bazată pe un acid gras care se găsește …