Friday , March 29 2024

Superalimentele lunii iunie si beneficiile lor

cirese

A venit şi vremea celor mai colorate, dulci şi suculente alimente ale anului. Vara înseamnă prospeţime, vitamine şi multă energie. Iată câteva alimente recomandate în luna iunie.

Pregateste-te pentru sezonul cald asa cum trebuie. HuffingtonPost a facut lista alimentelor care trebuie consumate in luna iulie pentru un organism sanatos. Iata care sunt acestea:

Ciresele Acum e momentul lor. Proaspete si gustoase, pline de antioxidanti si slabe in calorii, ciresele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Sunt excelente pentru digestie, iti protejeaza inima, iti imbunatatesc somnul si iti fac plinul de vitamina C. Le poti consuma fie simplu, ca gustare, iti poti face sucuri sau le poti pune in cerealele de la micul dejun.

Castravetii Cu un procent de 96% apa, castravetii sunt printre cele mai hidratante alimente, iar asta ii face ideali pentru inceputul de vara. Beneficiile lor nu se opresc insa aici: acestia sunt bogati in vitaminele A, C si K, magneziu si potasiu, toate astea cu foarte putine calorii. Adauga castraveti in salate, in sandvisuri, chiar si iaurt sau transforma-i intr-o supa delicioasa de vara.

Bamele Desi nu este una din cele mai populare alimente, bama este o planta leguminoasa foarte apreciata in gastronomie. Fructul ei, de culoare verde, acoperit cu perisori si plin de seminte, este o sursa foarte buna de fibre, vitaminele A, B6, C si K, la care se adauga calciu si magneziu. In Siria, Egipt, Grecia, Iran, Irak, Iordania, Liban, Turcia si Yemen bamele sunt folosite mai ales pentru prepararea unor supe groase cu alte legume si cu carne. Mai sunt folosite in bucatariile indiana, braziliana si caraibeana.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro. 

Vezi si

Dr. Cobuz: Alimentația în post

Dacă pornim de la explicația cuprinsă în DEX- postul reprezintă interdicția de a mânca unele …