Friday , May 24 2024

Sucul de rodii ar putea încetini raspândirea cancerului în organism

Sucul de rodii are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism [i le sl\besc reac]ia la stimulii chimici care duc la r\spândirea lor, potrivit unui studiu american citat de dailymail.co.uk.

Cercet\torii de la University of California din Los Angeles (UCLA) au ar\tat c\ anumite ingrediente, precum acizii gra[i, din sucul de rodie opresc r\spândirea cancerului de prostat\ în oase. Ei sper\ c\ acela[i efect poate fi constatat [i în cazul altor tipuri de cancer.

Studii anterioare privind efectul sucului de rodii asupra r\spândirii cancerului au fost subiect de controvers\, întrucât cercet\torii nu au putut preciza care este mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic.

În septembrie anul acesta, Comisia american\ pentru Comer] a acuzat compania Pom Wonderful, care furniza sucul de rodii pentru cercetare, c\ d\ informa]ii false privind efectele sucului asupra s\n\t\]ii.

Îns\ autorii celui mai recent studiu spun c\ au identificat acele componente care au efect asupra aderen]ei [i mi[c\rii celulelor.

“Este foarte îmbucur\tor pentru c\ acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le îmbun\t\]i func]iile [i a le face mai eficiente în prevenirea metastazei cancerului la prostat\”, a spus doctorul Manuela Martins-Green, la cea de-a 50-a întrunire a Societ\]ii americane de Biologie Celular\, unde au fost prezentate rezultatele studiului de la UCLA.

Totodat\, acelea[i componente din suc modificate ar putea avea un impact mai mare asupra trat\rii cancerului, deoarece genele [i proteinele implicate în mi[carea celulelor cancerului la prostat\ sunt în esen]\ acelea[i ca în cazul altor celule canceroase, a mai spus Manuela Martins-Green.

Vezi si

Adăugarea constantă de sare în mâncare crește riscul de cancer de stomac

Adăugarea constantă de sare în mâncare crește semnificativ riscul de cancer de stomac, avertizează un …