Sunday , November 27 2022

Studiu: Ceaiul verde și resveratrolul reduc plăcile de Alzheimer

Anumite teste de laborator de dată recentă au arătat că ceaiul verde și resveratrolul pot încetini progresia Alzheimerului.

Boala Alzheimer este a șasea cauză de deces în SUA, afectând peste 6 milioane de americani, iar incidența sa este de așteptat să crească în următoarele decenii peste tot în lume.

Oameni de știință de pe tot mapamondul lucrează pentru a înțelege ce ar putea încetini progresia bolii. Cercetătorii de la Universitatea Tufts au testat în laborator 21 de compuși asupra celulelor neuronale afectate de Alzheimer, măsurând efectul acestora asupra creșterii plăcilor de beta-amiloid, cele care se dezvoltă în creierul persoanelor cu Alzheimer.

Mai cu seamă doi compuși au părut că au efect: catechinele, care se găsesc în ceaiul verde, și resveratrolul, prezent în vinul roșu și nu numai, relatează spotmedia.ro, care citează un raport publicat de jurnalul Free Radical Biology and Medicine, citat de Medical Xpress.

”Am avut noroc că unii dintre aceștia au arătat o eficacitate destul de puternică. În cazul acestor compuși care au trecut de screening, practic nu rămânea nicio placă vizibilă după aproximativ o săptămână”, a declarat Dana Cairns, implicată în cercetare, mai scrie spotmedia.ro.

Vestea și mai bună este că, pe lângă compușii din ceaiul verde și resveratrol, cercetătorii au descoperit și că curcumina din turmeric, medicamentul pentru diabetici Metformin și un compus numit citicolină au împiedicat formarea altor plăci.

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …