Wednesday , May 29 2024

Somonul de crescatorie, modificat genetic este unul dintre cele mai toxice alimente

AquaBounty, unul dintre producătorii acestui tip de peşte, spune că somonul modificat genetic mănâncă cu 10% mai puţină mâncare decât somonul tradiţional, creşte de două ori mai repede şi “este sigur şi sustenabil”.

Acest somon este somonul feminin steril din Atlantic cu o genă de creştere de la somonul Chinook şi o genă care acţionează ca şi “un comutator” de la un peşte numit merluciu, care menţine hormonul de creştere în permanenţă “activ”, scrie financiarul.ro.

“Aş prefera să încep să servesc produse procesate, îngheţate din Alaska, decât să servesc somon modificat genetic”, a spus Barton Seaver, scriitor şi bucătar.

Somonul modificat genetic vrea să vindece “neajunsurile” unui peşte care mănâncă mai mult şi are nevoie de mai multă energie pentru a produce o cantitate mai mare de proteine. Acesta a respins ideea că somonul de crescătorie este o modalitate prin care se poate face peştele mai accesibil pentru toată lumea. Seaver speră că, dacă somonul modificat genetic va continua să existe pe piaţă, atunci va fi etichetat corespunzător.

Doctorul Kara Fitzgerald, de la Centrul Naţional pentru Medicină Naturală din Portland, Oregon spune că somonul de crescătorie (sau cel de Atlantic) este unul dintre alimentele cele mai toxice din lume.

Vezi si

Creștere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă în Europa

Numărul cazurilor de rujeolă în Europa continuă să crească vertiginos și ar putea depăși pragul …