Monday , November 28 2022

Slabesti daca bei apa inainte de masa? Un nou studiu a gasit raspunsul

apa

Este bine sa bei apa inainte de masa? Ajuta la dieta? Oamenii de stiinta au aflat raspunsul in urma unui nou studiu: apa bauta inainte de masa ajuta in procesul de slabit.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care beau 500 de ml de apa inainte de masa consuma cu 40 de calorii mai putin comparabil cu cei care nu fac asta, arata Daily Mail.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au impartit persoane obeze in doua grupuri. Cele doua grupuri au urmat timp de 12 saptamani o dieta hipocalorica, femeile consumand aproximativ 1.200 de calorii zilnic, iar barbatii 1.500 de calorii. Diferenta dintre cele doua grupuri a fost ca persoanele dintr-unul au batut 500 de ml de apa cu 30 de minute inainte de fiecare dintre cele trei mese principale.

Oamenii care au baut apa au pierdut cu doua kilograme mai mult fata de cei care nu au avut acest obiect si care au slabit intre cinci si opt kilograme.

Acest studiu ofera dovezi convingatoare si ii incurajeaza pe cei care vor sa slabeasca sa mareasca aportul zilnic de apa.

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …