Saturday , July 20 2024

S-a descoperit o metoda de blocare a metastazelor in cazurile de cancer de piele

cercetare

O echipa de cercetatori a descoperit mecanismul care permite melanomului, forma cea mai severa a cancerului de piele, sa se raspandeasca la alte organe. Acest lucru ce ar putea revolutiona tratamentul acestei boli.

Paractic, oamenii de stiinta au descoperit modul in care cancerul se extinde la organe si au gasit modalitati de blocare a procesului inainte de etapa metastazelor.

In cadrul studiului, echipa de cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv, care lucreaza in stransa colaborare cu Centrul german de cercetare asupra cancerului de la Heidelberg si cu alte institutii israeliene, a constatat ca melanomul este capabil sa trimita vezicule minuscule care raspandesc maladia in alte parti ale corpului, informeaza AFP.

Intelegerea acestui mecanism a permis cercetatorilor sa dezvolte substante care previn raspandirea bolii si care ar putea constitui componente “promitatoare pentru viitoare medicamente”, au declarat oamenii de stiinta.

“Studiul nostru este un pas important pe drumul spre recuperarea completa”, a asigurat conducatoarea echipei de cercetare, Carmit Levy, care a precizat ca spera ca rezultatele aceste sa le permita ca melanomul sa devina o maladie usor de tratat.

“Amenintarea pe care o constituie melanomul nu se gaseste in tumora initiala care apare pe piele, ci mai ales in metastaze, cand celulele tumorale sunt trimise sa colonizeze organele vitale cum ar fi creierul, plamanii, ficatul si oasele”, a spus Carmit Levy.

Melanomul apare pe piele si este vizibil in general cu ochiul liber, sub forma unor pete negre sau maro. In cazul in care este tratat de la inceput, rata de vindecare este relativ mare, insa odata ce maladia se raspandeste in organism, aceasta este adesea fatala.

Melanomul ucide o persoana la fiecare 52 de minute la nivel global, iar numarul de cazuri diagnosticate a fost in crestere in ultimele trei decenii.

Vezi si

Tinerii care consumă zilnic două pahare cu băuturi carbogazoase, de două ori mai expuși cancerului

Tinerii care consumă două pahare cu băuturi carbogazoase în fiecare zi ar putea fi de …

One comment

  1. Reclama in toate ziarele o eclipseaza pe dr Creteanu pe care o considera depasita!