Wednesday , June 7 2023

S-a descoperit METODA prin care 80% dintre INFARCTURI ar putea fi EVITATE

infarct

Circa 80% din crizele cardiace ar putea fi evitate prin oprirea fumatului, adoptarea unei alimentații sănătoase și practicarea unei activități sportive regulate – este concluzia unui studiu desfășurat timp de 11 ani de cercetători suedezi, scrie Agerpres.

Ei au analizat obiceiurile de viață ale peste 20.000 de suedezi cu vârste cuprinse între 45 și 79 de ani. Rezultatul a fost că riscul de a fi doborât de infarct de miocard ajunge să fie aproape nul la bărbații care nu fumează, merg pe jos 40 de minute zilnic și fac exerciții fizice o oră pe săptămână, nu consumă mai mult de un pahar de alcool pe zi, mănâncă regulat fructe, legume, nuci, semințe și pește și a căror talie nu depășește 94 cm. Datele au fost publicate în Journal of the American College of Cardiology și preluate de lefigaro.fr.

‘Studiul ne amintește că măsurile de prevenire nemedicamentoasă sunt deosebit de importante. În același timp însă, bărbații care iau toate aceste măsuri reprezintă doar 1% din populația analizată’, a spus dr Francois Paillard de la Centrul de prevenire cardio-vasculară a spitalului de urgență din Rennes (Franța).

Cercetarea oamenilor de știință suedezi a arătat că fiecare comportament sănătos adoptat protejează inima. Astfel, o alimentație bogată în fructe și legume, cu puține alimente prelucrate și grăsimi duce la scăderea cu 20% a riscului unei crize cardiace. Dacă se adaugă un consum scăzut de alcool, riscul este mai mic cu 35%, atingându-se o reducere cu 64% dacă se oprește fumatul și se practică o activitate sportivă.

Mai multe pe Agerpres

 

Vezi si

Ipoteza despre o scăpare a virusului SARS-CoV-2 dintr-un laborator nu ar trebui exclusă, afirmă un cercetător chinez

Posibilitatea ca virusul care declanșează boala COVID-19 să fi scăpat dintr-un laborator nu ar trebui …