Tuesday , June 18 2024

Românii mănâncă alimente ieftine şi periculoase pentru sănătatea lor

Singura etichetă care contează pentru români este cea de la raft, pe care stă scris preţul, nu cea de pe produs, cu ingredientele. Astfel, fără să ştim, zilnic ne intoxicăm organismul, pentru că de cele mai multe ori alimentele ieftine conţin substanţe nocive în proporţii foarte mari. Multe E-uri sunt periculoase. Şi ce economisim astăzi cu mâncarea, dăm mâine pe medicamente.

Pentru că legile sunt prost făcute şi pentru că îi bate vântul prin buzunare, românul cumpără mâncare care îl îmbolnăveşte. Cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer şi hiperactivitate la copii sunt doar câteva dintre bolile provocate de substanţele conţinute de alimentele ieftine. Dacă şi-ar permite să scoată câteva sute de lei în plus din buzunar, românii ar avea o alimentaţie sănătoasă, cu alimente mult mai bune pentru ei şi pentru copiii lor.

Dacă ne uităm atent pe etichetele produselor, aproape toate conţin substanţe nocive. Spre exemplu, bomboanele conţin un aditiv foarte cancerigen, pastrama conţine nitrit de sodiu, care provoacă boli cardiovasculare, iar supele instant conţin tartrazină, un colorant care poate genera crize de astm bronşic şi urticarie.

Românul este sărac şi nu-şi permite să cumpere mâncare scumpă. De aceea, un salam care are doar ingrediente naturale nu ar ajunge niciodată în coşurile multora dintre români. Asta pentru că este foarte scump, preţul ajunge undeva la 56 de lei pe kilogram. Mulţi dintre ei îl vor cumpăra însă pe cel care este mult mai ieftin, însă conţine tot felul de substanţe nocive.

“Sunt substanţe care dau gust bun, care dau un gust excelent. Ba mai mult, umblă sus la nivel central, creşte apetitul . Omul are o plăcere deosebită de a mânca”, a precizat nutriţionistul Virgil Stroescu. (realitatea.net)

Vezi si

Dr. Cobuz: Dieta de vară

În acest interval bioritmurile celulare se intensifică, energia se amplifică. Roșul este culoarea asociată acestui …

error: