Wednesday , December 7 2022

Primul vaccin contra HEPATITEI C a oferit rezultate PROMIŢĂTOARE

vaccin

Primul vaccin contra hepatitei C, conceput de compania britanică GlaxoSmithKline (GSK), a fost bine tolerat şi a generat o puternică reacţie imunitară în cadrul unui studiu clinic de fază I, potrivit unor rezultate considerate promiţătoare, publicate miercuri în Statele Unite.

În pofida unor efecte secundare de scurtă durată care au fost observate, precum oboseală şi migrene, acest vaccin a fost bine tolerat de organismele pacienţilor, precizează autorii studiului, conform mediafax.ro.

Un alt studiu, de fază II, este în curs de derulare în două clinici din Statele Unite, pentru a evalua eficienţa vaccinului în rândul unui grup de persoane dependente de droguri. Rezultatele vor fi cunoscute în 2016.

Acesta este primul vaccin contra hepatitei C care face obiectul unui studiu clinic de fază II.

“Amploarea reacţiilor imunitare observate la voluntarii sănătoşi este fără precedent pentru un vaccin contra hepatitei C”, a subliniat profesorul Ellie Barnes, de la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie, cercetătorul principal care a coordonat acest studiu clinic.

Rezultatele cercetării, la care participă medici de la compania italiană de biotehnologie Okairos, filială a grupului GSK, şi de la Universitatea Stanford din California, au fost publicate în revista medicală americană Science Translational Medicine.

 

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …