Sunday , December 4 2022

Prima tara care da unda verde modificarii embrionilor umani

Oamenilor de stiinta britanici li s-a dat unda verde sa modifice embrioni umani. Este prima data si prima tara unde se aproba o astfel de solicitare.

lab

Activitati ce tin de acest domeniu vor avea loc la Institutul Francis Crick din Londra, oamenii de stiinta dorind sa inteleaga mai bine primele momente ale vietii umane.

Totusi, va fi ilegala implantarea de embrioni modificati, informeaza BBC.

Asa cum era de asteptat, decizia este una controversata si deschide usa asa-zisilor copii modificati genetic.

Experimentele se vor face in perioada de sapte zile dupa fertilizare, perioada in care de la ovulul fertilizat se ajunge la o structura cu 200 – 300 de celule. Acestea vor fi conduse de dr. Kathy Niakan, care de mai bine de 10 ani studiaza dezvoltarea umana.

Omul de stiinta a explicat ca se doreste o mai buna intelegere a genelor necesare pentru ca un embrion uman sa se dezvolte cu succes intr-un bebelus sanatos. “Motivul pentru care este asa de important e deoarece pierderile de sarcina si infertilitatea sunt foarte intalnite, desi nu foarte bine intelese”, a explicat aceasta.

Din 100 de ovule fertilizate, numai 50 ajung pana la 7 zile, 25 sunt implantate si numai 13 se dezvolta si dupa trei luni.

Pentru a afla cum ajung unele celule sa aiba anumite roluri – de a forma placenta, de a forma sacul amniotic sau chiar pe noi – si ce merge prost in cazurile in care se pierde sarcina, cercetatorii vor modifica genele in cazul embrionilor donati.

Experimentele vor incepe in lunile care urmeaza, mai anunta BBC.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …