Thursday , April 18 2024

Premiera in lumea medicala: transplant simultan de picioare

Chirurgul spaniol Pedro Cavadas va efectua în Spania primul transplant simultan de picioare din lume, a anunţat marţi ministrul spaniol al Sănătăţii, Politicii sociale şi Egalităţii, Leire Pajin, după cum relatează postul public de radio.

Totodată, comisia pentru transplant a emis şi raportul pentru efectuarea celui de-al patrulea transplant de faţă din Spania. Intervenţia va fi realizată la spitalul La Fe din Valencia. Precedentele trei operaţii de acelaşi gen au fost efectuate toate în acest an la Valencia, Sevilla şi, respectiv, Barcelona.

Potrivit ministrului Pajin, aprobarea acestor intervenţii de pionerat constituie “exemple ale vitalităţii sistemului nostru de transplanturi, care ne permite incorporarea, cu o mare agilitate, a progreselor care apar în orice loc din lume”.

În Spania, situaţia donaţiilor şi transplanturilor a evoluat spectaculos, a mai apreciat dna Pajin, de vreme ce numărul donatorilor s-a triplat, iar unul din fiecare 20 de transplanturi de ficat din lume are loc în Spania. (AGERPRES)

Vezi si

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații. Cercetătorii cred că au descoperit de ce

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații. Cercetătorii spun că ceasul biologic al …