Sunday , November 27 2022

Plante şi medicamente pe care să nu le asociezi niciodată

medicamente

Se întâmplă de multe ori ca, pe lângă tratamentul prescris de medic, să iei şi suplimente naturale sau să bei ceaiuri. Însă plantele nu sunt remedii lipsite de pericole şi nu ar trebui să le foloseşti fără acordul medicului. Uite ce plante şi medicamente să nu asociezi niciodată.

Ginkgo biloba si anticoagulante

Anumite plante inhiba actiunea anticoagulantelor, iar altele o activeaza. Mai multe studii au demonstrat ca extractele de gingko biloba interactioneaza cu anticoagulantele prescrise, de exemplu, in caz de insuficienta cardiaca sau tromboza si maresc riscul de hemoragie.

Cercetatorii de la Universitatea din Cologne au demonstrat ca ginkgo interactioneaza cu ibuprofenul. Iar Universitatea Chinezeasca din Hong Kong a demonstrat, in 2003, ca ginkgo reduce efectele omeprazolului, medicament prescris pentru tratarea ulcerelor gastrice si duodenale.

Medicamentul antiinflamator Vidal, luat in combinate cu anticoagulante, suplimente alimentare sau produse pe baza de plante, mareste riscul sangerarilor. Plantele in cauza sunt ginkgo, curcuma si ghimbirul.

Alte plante, cum ar fi sunatoarea, reduc efectul anticoagulantelor si poate aprea riscul de tromboza.

Paducel si antihipertensoare

American Heart Association a facut in 2005 un mic control in dulapul cu ceaiuri al bolnavilor de inima si a emis trei avertismente.

Citeşte mai mult pe  curademiere.ro

 

 

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …