Friday , December 1 2023

Pfizer: Vaccinarea cu două doze „nu protejează suficient” împotriva Omicron. Este necesară a treia doză 

Pfizer și BioNTech au anunțat miercuri că vaccinarea cu două doze din serul său „nu protejează suficient” împotriva infectării cu noua variantă Omicron, însă au precizat că imunizarea cu a treia doză de vaccin ar putea oferi un nivel de protecție comparabil cu cel oferit la variantele anterioare ale coronavirusului, relatează Reuters, CNN și Bloomberg.

De asemenea, Pfizer-BioNTech au spus că ar putea livra un vaccin pe bază de Omicron în martie 2022, dacă va fi necesar.

În prima declarație oficială a producătorilor de vaccinuri privind eficacitatea vaccinului lor împotriva Omicron, BioNTech și Pfizer au spus că două doze de vaccin au dus la anticorpi neutralizanți semnificativ mai mici, dar că o a treia doză din vaccinul lor a crescut anticorpii neutralizanți.

Sângele obținut de la persoanele cărora li s-a administrat doza „booster” în urmă cu o lună a neutralizat varianta Omicron aproximativ la fel de eficient ca sângele extras de la persoanele vaccinate cu două doze, testat împotriva virusului identificat inițial în China.

„Asigurarea că cât mai mulți oameni sunt vaccinați complet cu primele două serii de doze și un rapel rămâne cel mai bun curs de acțiune pentru a preveni răspândirea COVID-19”, a spus șeful Pfizer, Albert Bourla, într-un comunicat.

 

Vezi si

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Un nutrient din carnea de vită și produsele lactate ar putea îmbunătăți răspunsul organismului la cancer

Un studiu recent sugerează că o substanță bazată pe un acid gras care se găsește …