Thursday , May 30 2024

Persoanele vaccinate au de trei ori mai puţine riscuri de infectare cu COVID și de a transmite virusul

Persoanele complet vaccinate au de trei ori mai puţine riscuri de a fi testate pozitiv decât cele care nu sunt vaccinate, potrivit ultimelor rezultate publicate miercuri într-un vast studiu în Anglia. Rezultatele acestui studiu, realizat de Imperial College din Londra şi Ipsos MORI pe mai mult de 98.000 de voluntari între 24 iunie şi 12 iulie, arată de asemenea că persoanele complet vaccinate au mai puţine şanse să transmită virusul.

„Aceste rezultate confirmă datele noastre precedente, care arată că două doze de vaccin dau o protecţie bună contra infectării”, a subliniat prof Paul Elliott, care a condus studiul. Totuşi, „există în continuare un risc de infectare, deoarece niciun vaccin nu este eficace 100%”, a continuat el, făcând apel la „prudenţă”.

Raportul mai arată că numărul de infectări a crescut de patru ori faţă de ultimul raport, publicat la sfârşitul lui mai, cu o persoană infectată din 160, dar creşterea pare să încetinească. Aceste cifre nu ţin cont de ridicarea majorităţii restricţiilor intrată în vigoare pe 19 iulie în Anglia, în ciuda exploziei numărului de cazuri atribuite variantei Delta, mai contagioasă.

sursa: Rador

Vezi si

Creștere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă în Europa

Numărul cazurilor de rujeolă în Europa continuă să crească vertiginos și ar putea depăși pragul …