Saturday , December 3 2022

Patru cauze ascunse ale cresterii în greutate

Multe persoane fac tot ceea ce pot pentru a duce o via]\ s\n\toas\ [i a avea o siluet\ frumoas\, îns\ talia lor continu\ s\ se m\reasc\. Una dintre probleme ar putea fi nivelul hormonilor tiroidieni, spun autorii c\r]ii “You: Losing Weight – The Owner’s Manual to Simple and Healthy Weight Loss”.
1. Nivelul hormonilor tiroidieni
Hipertiroidismul, o afec]iune care se caracterizeaz\ prin excesul de hormoni tiroidieni, încetine[te metabolismul, iar caloriile nu mai sunt arse a[a cum se întâmpl\ în mod normal, spun autorii c\r]ii, medicii Michael F. Roizen [i Mehmet C. Oz. Printre simptome se num\r\ lipsa de energie, nervozitatea, transpira]ia în exces, intoleran]a la c\ldur\, pofta de mâncare uneori excesiv\ asociat\ cu pierderi în greutate sau dimpotriv\ o cre[tere a masei corporale în ciuda apetitului bun etc.
2. Sindromul ovarian polichistic
Acest sindrom este considerat una dintre cele mai frecvente afec]iuni endocrine ale femeii în premenopauz\, afectând pân\ la 20% dintre reprezentantele sexului frumos. Produc]ia anormal\ de insulina [i problemele metabolice pot contribui la dezvoltarea sindromului ovarian polichistic.
3. Sc\derile nivelului de testosteron
Pot ap\rea la b\rba]ii mai în vârst\ dar [i la femei în perioada postmenopauz\. Gr\simea din zona abdominal\ transform\ testosteronul în estrogen. Se pare c\ acest lucru contribuie la sc\derea libidoului [i a nivelului de agresivitate. Sc\derea nivelului de testosteron duce la sc\derea masei musculare [i din acest motiv gr\simile nu mai pot fi topite – conducând la cre[terea în greutate. Tratamentul: antrenamentul de rezisten]\.
4. Sc\derea nivelului de hormoni de cre[tere (somatotropine)
Acest lucru se poate întâmpla odat\ cu înaintarea în vârst\ din cauza somnului insuficient. Hormonul uman de cre[tere este esen]ial în procesul de cre[tere, iar la vârsta adult\ are un rol important în activit\]ile metabolice. Solu]ia: somn suficient [i exerci]ii fizice regulate.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …