Tuesday , February 27 2024

Pastila multifunctionala care ar putea salva vieţile a milioane de oameni

pilula

O pastilă care ar putea salva vieţile a milioane de oameni în fiecare an a fost creată de oamenii de ştiinţă. Pastila, care ar putea preveni infarctele şi atacurile vasculare cerebrale, conţine o combinaţie de medicamente care duce la ameliorări semnificative ale valorilor tensiunii arteriale şi ale concentraţiei de colesterol din sânge, relatează Daily Mail.

Cercetătorii spun că pilula oferă “un potenţial considerabil de a îmbunătăţi sănătatea globală”.

Pastila multifuncţională este foarte ieftină şi conţine o combinaţie de medicamente obişnuite administrate contra hipertensiunii şi pentru scăderea colesterolului, mai spun oamenii de ştiinţă.

Conform cercetătorilor australieni, pacienţii expuşi la un risc ridicat de infarct sau de accident vascular cerebral reacţionează mai bine la tratamentul cu această pastilă multifuncţională decât la tratamentul convenţional.

Acest aspect medical se explică prin faptul că mulţi pacienţi nu încep – sau nu continuă – tratamentul medical atunci când acesta vine sub forma unui număr mare de pastile care trebuie luate zilnic.

Pacienţii sunt mult mai dispuşi să respecte indicaţiile medicilor atunci când tratamentul lor constă într-o singură pastilă cu administrare zilnică.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate pe plan mondial, provocând 17,3 milioane de decese în fiecare an.

Până în anul 2025, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) doreşte să reducă cu 25% mortalitatea prematură cauzată de maladiile non-contagioase, iar accesul la tratamente eficiente, precum tratamentul cu această super-pastilă, ar putea juca un rol cheie în atingerea îndrăzneţului obiectiv. (antena3.ro)

Vezi si

Un modul spaţial american a ajuns cu succes pe Lună, prima oară după mai bine de jumătate de secol

Firma americană Intuitive Machines a intrat în istorie, devenind prima companie privată care a reuşit …