Wednesday , December 7 2022

Pacienții cu afecțiuni post COVID-19 pot beneficia de  fizioterapie, consiliere psihologică și psihoterapie

Începând cu data de 1 iulie 2021, pacienții cu afecțiuni post infecție COVID-19 pot beneficia de  fizioterapie, consiliere psihologică și psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitățile clinice cardiologie și pneumologie, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultație la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, după infecția cu SARS-COV-2, prezintă simptomele unei afecțiuni la nivel cardiac sau pulmonar.

În cadrul consultației furnizate de medicul specialist cardiolog sau pneumolog, acesta poate recomanda, în funcție de specificul afecțiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie (conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare prin scrisoare medicală) și/sau servicii psihologice (consiliere psihologică și psihoterapie).

Serviciile acordate pacienților cu afecțiuni post infecție COVID – 19 sunt decontate  în sistemul de asigurări de sănătate cu condiția ca  medicii care le acordă să îşi desfăşoare activitatea în clinici aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …