Thursday , April 18 2024

Oul, uzina de energie nutriţională. Mituri despre acest aliment controversat

ou

Despre ouă s-au spus multe lucruri, făcând din acest aliment un subiect de controversă. Drept urmare, mulți au început să evite ouăle și să le înlocuiască cu alte alimente.

Încă persistă mitul conform căruia consumul a mai mult de două ouă pe săptămână are efecte nefaste asupra organismului, contribuind la creșterea cantității de colesterol din sânge.

Contrar grăsimilor de origine animală, nivelul ridicat de colesterol din ouă nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sânge. Un studiu recent a arătat că ouăle ajută, în primul rând, la creșterea nivelului”colesterolului bun” şi consumul de ouă nu este asociat în niciun fel cu riscul de boli de inimă.

Nutruţioniştii britanici spun că oamenii pot consuma câte ouă doresc, atât timp cât au o dietă sănătoasă şi echilibrată. Nu există o limită superioară decât pentru persoanele în a căror familie s-au înregistrat cazuri frecvente de niveluri crescute ale colesterolului.

În ciuda miturilor care au circulat și încă circulă cu privire la ouă, trebuie să știți că acestea se numără printre cele mai hrănitoare alimente din lume. Consumul de ouă nu cauzează boli de inimă iar cele fierte, consumate la micul dejun vin în ajutorul celor ce vor să slăbească. Studiile au relevat, de asemenea, faptul că ouăle contribuie și la protecția ochilor, deoarece organismul îşi “procură” din acest aliment unii antioxidanți esențiali.

Consumul ouălor prezintă multe avantaje: sunt sățioase, conțin proteine și grăsimi de calitate, au luteină și zeaxantină, au vitamine și minerale numeroase, fiind o sursă prețioasă de energie, proteine și nutrienți.

Continuarea AICI

Vezi si

NASA are ambiții mari pentru Marte, dar se confruntă cu probleme bugetare pe Pământ

Chiar și în spațiu trebuie să se facă economie: NASA caută modalități pentru a aduce …