Thursday , April 25 2024

Ouăle, benefice sau nu pentru organism?

oua

Odinioară “demonizate” pentru că ar fi fost rele pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat titlul de aliment sănătos în ultimii ani, pe măsură ce studiile au stabilit că nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, ci şi pentru pierderea kilogramelor în plus.

Conțin mai mulți antioxidanți decât un măr

Cercetătorii de la Universitatea din Alberta au descoperit că gălbenuşul de ou conţine doi aminoacizi importanţi, triptofanul şi tirozina, şi că două gălbenuşuri crude conţin de aproape două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr. Însă, prăjirea sau fierberea oului reduce nivelul de antioxidanţi la jumătate.

,,Uzina de energie nutrițională”

Ouăle din zilele noastre conţin cu 70% mai multă vitamina D şi de două ori mai mult seleniu ca în urmă cu 30 de ani. În multe populaţii, aceste substanţe sunt prezente la un nivel scăzut în organism, iar acest lucru este asociat cu un risc crescut de cancer, maladii cardiovasculare şi infertilitate.

În plus, gălbenuşul de ou furnizează 13 substanţe nutritive esenţiale, printre care se numără vitaminele A, D, E, K, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Citeşte continuarea pe  clicksanatate.ro

 

 

Vezi si

1,5 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri cronice

Peste 1,5 miliarde de oameni din lume suferă de dureri cronice, o problemă globală cu …