Saturday , December 3 2022

Operatie spectaculoasa si dificila in Romania: o femeie a devenit barbat

Este vorba de o femeie, pana ieri, in varsta de 35 de ani, care si-a schimbat sexul. Operatia a fost facuta de o echipa de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti. Operatia a durat 14 ore si a fost realizata de o echipa formata din zece cadre medicale.

“Ea era captivă într- un corp greşit. Are creierul unui bărbat, dar era în corp de femeie. De când am vorbit prima dată cu ea, mi-a spus că se consideră bărbat. Operaţia a fost extrem de laborioasă, dar e un real succes”, ne-a spus dr. Cristian Niţescu (foto), cel care a condus intervenţia a cărei durată a fost de 14 ore. Tânăra, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a început procedurile în 2006. I s-au făcut mai multe evaluări psihologice, pentru ca medicii să se asigure că e în toate minţile şi că schimbarea de sex este exact ce-şi doreşte. După ce a fost catalogată de autorităţi ca “transsexual”, femeia a trecut prin proceduri juridice laborioase care i-au dat dreptul de a-şi schimba inclusiv numele.

Abia după îndelungi tratamente cu hormoni masculini, care i-au micşorat sânii şi i-au îngroşat vocea, ea a putut, în noiembrie anul trecut, să fie operată pentru prima dată. Atunci, medicii i-a extirpat uterul, ovarele şi i-au “închis” vaginul. În această săptămână ea a devenit bărbat în adevăratul sens al cuvântului, când medicii i-au construit, practic, penisul. I-au luat piele, muşchi şi nervi din antebraţ şi le-au “montat” în zona genitală, iar testiculele din silicon au fost îmbrăcate în labii. Peste un an, noul organ va fi “armat” cu os, pentru ca femeia devenită bărbat să se poată bucura de plăcerile carnale. Aceasta este a şasea operaţie de schimbare a sexului din România şi a fost suportată de stat.

 

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …