Saturday , December 2 2023

Odata devenit gras, nu mai poti ajunge slab

Un studiu realizat de cercetătorii britanici arată că oamenii care sunt supraponderali ajung din nou la o greutate mare chiar dacă în anumite perioade ale vieţii lor reuşesc să slăbească cu diete şi sport.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 25.000 de persoane iar concluzia a fost că este mult mai uşor să eviţi să te îngraşi decât să încerci să slăbeşti, având în vedere că te vei reîngrăşa la loc din nou dacă ai fost vreodată supraponderal., potrivit Daily Mail.

Eşantionul a fost format din 5,362 de bărbaţi şi femei născuţi în 1946 şi 20.000 născuţi în 1958. Cercetătorii de la Medical Research Council’s National Survey of Health and Development au descoperit că membrii ambelor grupuri au început să se îngraşă în anii ’80 şi că de atunci au crescut în dimensiuni încet dar sigur. Majoritatea celor care au  încercat,  au reuşit să slăbeasă pe perioade scurte, dar s-au îngrăşat la loc

“Odată ce oamenii se îngraşă, este aproape imposibil să îşi revină la greutatea normală şi cresc constant în greutate. Foarte puţini reuşesc să slăbească şi şi mai puţini reuşesc să se menţină slabi după diete. La bărbaţi, greutatea creşte constant pe tot parcursul vieţii. La femei însă , creşterea în greutate avansează încet însă pe la 30-40 de ani se accelerează” a declarat Dr. Rebecca Hardy, unul din medicii care a făcut parte din echipa de cercetători.

Cu toate acestea, problema obezităţii a apărut în ultimii 30-40 de ani, odată ce s-a dezvoltat excesiv de mult consumul. Tocmai de aceea medicii recunosc că, la nivel evoluţionar, având în vedere că perioada de instalare a acestei “probleme” este mică, corpul uman nu şi-a dezvoltat un mecanism de protecţie împotriva acumulării de grăsime.

Vezi si

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, femeile cu vârsta între 19 şi …