Friday , May 31 2024

Ochelarii de soare, indicaţi şi iarna

Medicul oftalmolog Ruxandra Simionescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, vorbeşte despre afecţiunile oculare ce ar putea fi cauzate de frig, soare sau zăpadă, informează www.jurnalul.ro.

Medicul oftalmolog Ruxandra Simionescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, vorbeşte despre afecţiunile oculare ce ar putea fi cauzate de frig, soare sau zăpadă.

“În sezonul rece, cele mai frecvente afecţiuni oculare sunt conexe virozelor respiratorii. Astfel, răcelile puternice sau gripa pot cauza o secreţie abundentă a glandelor lacrimale (catar conjunctival) sau dureri la nivelul globilor oculari. De asemenea, frigul, razele UV reflectate de zăpadă şi vântul pot provoca aşa-numita «oftalmie de zăpadă», caracterizată prin înroşirea conjunctivei (membrana transparentă ce îmbracă globul ocular), acumulări locale de lichide (edeme), cu lăcrimare abundentă şi senzaţie de «nisip în ochi». Aceasta este o afecţiune lipsită de complicaţii care se rezolvă în 2-3 zile. Există persoane care au o sensibilitate crescută la frig şi care fac reacţii asemănătoare cu cele alergice, manifestate prin lăcrimare şi jenă oculară”, spune medicul Ruxandra Simionescu.

Vezi si

Creștere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă în Europa

Numărul cazurilor de rujeolă în Europa continuă să crească vertiginos și ar putea depăși pragul …