Saturday , June 22 2024

Oamenii de știință investighează legătura dintre cancerul de sân și bacteriile intestinale

Cercetătorii au primit o finanțare semnificativă pentru a investiga posibilitatea ca bacteriile intestinale mai sănătoase să contribuie la rezultate mai bune pentru pacienții cu cancer de sân.

Organizația caritabilă Breast Cancer Now a dat 250.000 de lire sterline pentru a finanța un studiu care va analiza legătura dintre bacteriile intestinale și cancerul de sân, potrivit BBC.

Cercetătorii de la Institutul Quadram din Norwich Research Park vor conduce studiul.
secretarasite

Scopul este de a identifica dacă manipularea bacteriilor intestinale ar putea îmbunătăți rezultatele tratamentului pentru cancerul de sân.

Studii anterioare au sugerat o legătură între bacteriile intestinale sănătoase și un prognostic mai bun pentru pacienții cu alte tipuri de cancer.

„Dovezile arată că anumite bacterii care trăiesc în intestinul nostru pot contribui la încetinirea creșterii și răspândirii cancerelor, inclusiv a cancerului de sân. Ne interesează modul exact în care bacteriile ajută organismul să prevină evoluția cancerului și dacă tratamentele standard afectează acest lucru”, a declarat Dr. Stephen Robinson.

Studiul va examina probe de scaun prelevate de la pacienți cu cancer de sân în diferite stadii ale diagnosticului și tratamentului pentru a vedea cum se schimbă bacteriile intestinale în timpul evoluției bolii.

Cercetătorii vor compara apoi probele de la persoanele care au răspuns bine la tratament și de la cele care nu au răspuns.

Folosind șoareci, cercetătorii vor investiga, de asemenea, modul în care bacteriile intestinale influențează sistemul imunitar.

Acest studiu ar putea duce la noi abordări de tratament pentru cancerul de sân, bazate pe modularea florei intestinale. (Mediafax)

Vezi si

Fitness și alimentație

Majoritatea persoanelor în ziua de astăzi practică exercițiile fizice pentru a se păstra în formă …