Thursday , August 18 2022

O pastila înlocuieşte crema de protecţie solară

Dacă vă place soarele dar vi se pare o corvoadă să folosiţi crema de protecţie de câteva ori pe zi, oamenii de ştiinţă britanici au găsit soluţia. Aceştia au reuşit să descopere cum se apără coralul de razele ultraviolete dăunătoare şi speră să poată folosi informaţia pentru a crea o pastilă de protecţie solară.

Efectul acesteia ar putea dura mai multe săptămâni, protejând atât pielea cât şi ochii, micşorând probabilitatea de a face cancer şi acţionând împotriva ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire accentuate de soare, relatează dailymail.co.uk.

Pastila ar putea fi testată pe oameni în cinci ani şi va fi disponibilă la un preţ accesibil în zece ani, spun cercetătorii de la King’s College din Londra.

Aceştia au fost inspiraţi în cercetarea lor de Marea Bariera de Corali din Australia. Coralul este un organism marin, care trăieşte în ape de adâncime mică şi conţine elemente care îl protejează de razele dăunătoare. Cercetătorii au colectat coral noaptea şi l-au expus ulterior luminii solare, observând astfel cum algele din componenţa sa produc substanţa de protecţie.

Vezi si

Un studiu despre cauzele depresiei provoacă polemică

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de …