Alte stiri
Sorana Cîrstea, victoria carierei la Miami. E în semifinale, după ce a învins-o pe Sabalenka, numărul 2 mondial
acum 55 mins
Specialiştii au descoperit modul în care anumite enzime transformă acizii graşi în una dintre cele mai importante componente ale coronavirusului, proteina ”spike”, ce formează membrana cu aspect ţepos, esenţială în procesul de infectare a altor celule, informează EFE.
În consecinţă, medicamentele capabile să modifice acizii graşi ”previn în mod eficient SARS-CoV-2 să infecteze alte celule”, a precizat EPFL într-un comunicat, subliniind că descoperirea poate fi aplicată şi împotriva altor virusuri, cum ar fi cel al gripei sau al herpesului.
Studiul, care a fost publicat în jurnalul specializat Developmental Cell, explică faptul că transformarea acizilor graşi este cunoscută în termeni specializaţi drept S-acilare şi este realizată de anumite enzime numite zDHHC-acetiltransferaze.
Aceste enzime adaugă acizi graşi proteinelor şi aminoacizilor pentru a-şi optimiza funcţiile, inclusiv, în cazul virusurilor, capacitatea lor de a infecta celulele vecine.
Tags blocare coronavirus elvețieni metoda Obiectiv de Suceava
Mersul pe jos circa 8.000 de paşi, adică aproximativ 6,4 kilometri, o dată sau de …