Friday , March 1 2024

O britanica suferind de migrena acuta a inceput sa vorbeasca cu accent frantuzesc

O femeie în vârst\ de 49 de ani care locuie[te în sudul Marii Britanii a început s\ vorbeasc\ cu accent fran]uzesc dup\ o migren\ puternic\, devenind astfel unul dintre cele 60 de cazuri de “sindrom al accentului str\in” diagnosticate pe plan mondial pân\ în prezent, informeaz\ AFP.

Kay Russell, care locuie[te în localitatea Cheltenham din sudul Marii Britanii, a declarat pentru cotidianul Gloucester Echo c\ nu a încercat “s\ vorbeasc\ cu accent”, c\ nu cunoa[te limba francez\, iar acest lucru reprezint\ pentru ea “un handicap”.

Incidentul s-a petrecut în ianuarie 2010. Kay Russell a mers la culcare suferind de o migren\ puternic\ [i s-a trezit a doua zi vorbind cu un pronun]at accent fran]uzesc.

Cei care nu o cunosc cred c\ Russell este o fran]uzoaic\ locuind în Marea Britanie sau o persoan\ originar\ din Europa de Est.

Persoanele care au acest sindrom al accentului str\in sufer\ în realitate de o tulburare de vorbire, iar cei care le ascult\ sunt tentate s\ le atribuie un accent str\in din cauza acestor schimb\ri de pronun]ie.

Sindromul accentului str\in este cauzat de distrugeri ale anumitor zone ale creierului asociate cu vorbirea, provocate de un atac cerebral sau un traumatism cranian.

Sindromul a fost identificat pentru prima oar\ în anii 1940 [i a r\mas pân\ în prezent una dintre cele mai rare afec]iuni cunoscute.

Modificarea pronun]iei poate fi permanent\ sau poate s\ dureze doar câteva ore. Nu se cunoa[te deocamdat\ niciun tratament eficient pentru acest sindrom.

Vezi si

Dr. Cobuz – Riscurile și beneficiile dietei vegetariene

Conceptul alimentației vegetariene a început să se dez­volte încă din antichitate. Motivele pentru care s-au …