Alte stiri
Mai multe străzi din Suceava, Ipotești, Tișăuți și Șcheia nu vor avea apă joi, între orele 07-18.00
acum 1 min
Polonia critică Germania, denunţând “presiunile” UE şi decizia “absurdă” privind motoarele auto
acum 3 hours
Creşterea numărului de călătorii pe distanţe lungi a contribuit la împrăştierea unei bacterii rezistente la antibiotice, care până acum a fost depistată doar la pacienţii din India, Bangladesh şi Pakistan, potrivit unui articol publicat în ‘The Lancet’, transmite marţi Efe.
Responsabilă pentru acest lucru este gena NDM-1 (New Delhi metallo-b-lactamase 1), pe care o conţin aceste enterobacteriacee, un grup de bacterii imune la antibiotice.
Gena a fost descoperită recent la pacienţii britanici, ca urmare a împrăştierii sale în lume din cauza călătoriilor internaţionale, fapt care a sporit îngrijorarea cu privire la sosirea unei noi ere în care antibioticele îşi pierd eficacitatea.
Gena NDM-1 a fost depistată prima dată în anul 2009 la un occidental, un pacient suedez bolnav de pneumonie, care în prima fază a fost tratat într-un spital din India.
După ce a fost supus mai multor tratamente cu antibiotice care nu au dat niciun rezultat, inclusiv cu antibiotice de tip carbapenem – folosite doar în infecţiile provocate de bacterii multirezistente -, o echipă de la Universitatea Cardiff (Ţara Galilor), condusă de Timothy Walsh, a descoperit gena menţionată la acest pacient.
Echipa a descoperit, totodată, că gena NDM-1 se găseşte în plasmida bacteriilor, care sunt structuri de ADN care pot fi uşor copiate şi transferate altor bacterii, fapt care arată o capacitate potenţial alarmantă de diversificare a genei între diferitele populaţii de bacterii. (Agerpres)
Sunetele puternice de mestecat, mirosit, sorbit şi chiar respirat sunt intolerabile pentru aproape una din …
iar au scapat astia esecurile cercetarilor din cotet?