Thursday , December 8 2022

O aplicatie Google Chrome fura datele personale ale utilizatorilor

O aplicaţie de Google Chrome, ce promite să schimbe culoarea contului de Facebook, capturează datele de autentificare ale utilizatorului şi îi generează zeci de bloguri pe Blogger.com, folosind adresa de Gmail a victimei, scrie hit.ro, citat de publika.md.

Potrivit unui comunicat de presa al Bitdefender, peste 38 de mii de utilizatori au în continuare aplicaţia periculoasă instalată, iar aceasta este încă disponibilă pe Google Chrome Web Store.

Escrocheria se răspândeşte astfel folosindu-se de identitatea victimei şi afişează o reclamă Google ce direcţionează utilizatorii către o schemă frauduloasă de tipul “câstigă bani lucrând de acasă”.

Potrivit sursei, un click pe respectiva reclamă duce utilizatorii către un site fraudulos de unde le sunt furate informaţiile personale. Aplicaţia este disponibilă pe Google Chrome Web Store.

Blogurile generate prin intermediul acestei scheme frauduloase şi folosite pentru a o răspândi au fost vizitate de un număr mare de utilizatori din mai multe ţări ale lumii.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …