Monday , December 5 2022

Nucile scad riscul de a dezvolta un diabet de tip 2

 

NUCI

 

Consumul regulat de nuci poate preveni apariţia diabetului de tip 2. O echipă de cercetători de la şcoala de sănătate publică a Unviersităţii Harvard (Statele Unite) a analizat datele referitoare la circa 140.000 de femei, observate timp de zece ani, scrie passionsante.be.

Specialiştii au constatat că persoanele care consumă 30 g de nuci de două ori pe săptămână prezintă un risc cu 24% mai mic să dezvolte diabet de tip 2 faţă de cele care nu mănâncă deloc. Acelaşi avantaj este valabil şi la bărbaţi. Cu cât cantitatea de nuci consumate este mai mare (rămânând totuşi în limite rezonabile), cu atât mecanismul de protecţie se consolidează.

Autorii studiului explică acest efect prin felul lipidelor din nuci, deosebit de bogate în acizi graşi omega-3, care fac din ele un aliment bun pentru sănătatea cardiovasculară, având şi o acţiune anti-oxidantă şi anti-inflamatoare. Un alt studiu arătase deja că nucile acţionează favorabil asupra parametrilor spermatici.

Alte cercetări au arătat că nucile nu produc creşteri în greutate pe termen lung, dacă sunt integrate într-un regim alimentar variat şi echilibrat. Prin urmare, nu există niciun motiv să ocolim nucile, ba dimpotrivă, încheie passionsante.be

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …