Monday , November 28 2022

“Noul Einstein” are 12 ani si are o nouă versiune a teoriei relativității

Jacob Barnett are doar 12 ani, dar este deja recunoscut ca un geniu, după ce și-a uimit familia și profesorii cu vastele sale cunoștințe în domeniul științei, puștiul reușind să termine liceul la doar 8 ani, anunță Yahoo News.

Kristine, mama lui Jacob, nu a fost sigură dacă ideile fiului său sunt doar niște nebunii sau sunt lucruri geniale, astfel încât și-a filmat fiul în timp ce acesta expunea “o nouă teorie a relativității” și a trimis înregistrarea la Institutul pentru Studii Avansate de la Universitatea din Princeton.

Verdictul profesorilor universitari: puștiul este un geniu! “Sunt impresionat de interesul lui Jacob pentru fizică și de volumul de cunoștințe pe care le-a acumulat singur, până acum. Teoria pe care el a inițiat-o cuprinde câteva dintre cele mai grele concepte din astrofizică și fizică teoretică. Oricine va reuși să rezolve astfel de teorii intră în cursă pentru Premiile Nobel”, se arată în e-mailul trimis familiei de către profesorul Scott Tremaine.

Albert Einstein a publicat teoria relativității la vârsta de 26 de ani, dar Jacob scrie istorie la aproape jumătate din acea vârstă.

La o vârstă foarte fragedă, adolescentul a fost diagnosticat de medici cu sindromul Asperger, o afecțiune caracterizată prin dificultăți în interacțiunea socială, alături de existența unor șabloane repetitive de comportament și interese. Acest sindrom diferă de alte tipuri de autism prin faptul că nu prezintă lacune de dezvoltare lingvistică și cognitivă.

Jacob se află, în prezent, în faza de recrutare în cadrul unui departament de cercetare al Universității Indiana. (sursa: Libertatea)

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …