Sunday , February 5 2023

New York: Invocarea religiei ca motiv împotriva vaccinării este interzisă

Legiuitorii din statul New York au votat în favoarea eliminării motivelor religioase în ceea ce privește vaccinurile necesare copiilor la școală, în contextul în care statul din nord-estul Americii se confruntă cu o epidemie de rujeolă. Adoptarea legii a fost marcată de scene haotice în Congresul de la Albany, în timpul cărora politicienii și suporterii anti-vaccinare, cei mai mulți dintre ei din rândul comunității de evrei ultra-ordodocsi, și-au aruncat insulte și amenințări.

Decizia luată de oficialii din New York a venit la doar câteva zile după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a anunțat că Statele Unite au înregistrat 971 de cazuri de rujeolă în primele cinci luni din acest an, cel mai mare număr de cazuri din ultimii 25 de ani. Situația este cu atât mai dramatică, cu cât autoritățile din SUA au declarat rujeola eradicată în anul 2000.

Noua lege din New York, adoptată atât de Camera Reprezentanților, cât și de Senatul din stat, interzice părinților să invoce motive de natură religioasă care le permiteau copiilor lor să nu primească vaccinurile necesare în mod obișnuit pentru a urma cursurile la școală. Documentul le oferă elevilor 30 de zile de la intrarea în școală ca să prezinte dovada imunizării lor. Fără astfel de dovezi, ei pot fi împiedicați să se înscrie la cursuri.

Continuarea pe G4Media

Vezi si

Dr. Cobuz: Relația sănătate – boală

Starea de bine, așa cum o definește Organizația Mondială a Sănătății nu este condiționată doar …