Monday , February 26 2024

Ne pregatim de intalnirea cu extraterestrii

Comunitatea internationala ar trebui sa se pregateasca pentru o apropiata intalnire cu civilizatiile extraterestre, a declarat luni Academia de Stiinte din Regatul Unit, la capatul unui studiu cu privire la existenta vietii in Univers, relateaza BBC Online

‘In baza cunoscutei ecuatii Drake, care ajuta la determinarea numarului de civilizatii din galaxie si posibilitatea venirii in contact cu ele, putem spune ca, in fiecare moment, in Univers, exista intre 10 si 100 de civilizatii extraterestre’ – a declarat unul dintre autorii raportului, profesorul scotian Martin Dominik, de la St Andrews University.

‘Aceasta este estimarea cea mai conservatoare, de fapt, sunt mult mai multe forme inteligente de viata
‘ – a adaugat el.

Formula mentionata a fost elaborata de Frank Donald Drake – profesor de astronomie si astrofizica la Universitatea Santa Cruz din California in 1960. In prezent, universitarii britanici sustin ideea infiintarii in cadrul structurilor ONU a unei agentii speciale competente care sa se ocupe de problemele legate de asteptata intalnire cu civilizatiile extraterestre.

In acest context, profesorul Dominik a facut apel la oameni sa nu le fie frica de ‘strainii din spatiu’ , deoarece in realitate ‘lumile alternative nu sunt generatoare de pericole, asa cum sunt descrise in literatura fantastica de specialitate”. (Agerpres)

Vezi si

Un modul spaţial american a ajuns cu succes pe Lună, prima oară după mai bine de jumătate de secol

Firma americană Intuitive Machines a intrat în istorie, devenind prima companie privată care a reuşit …