NASA face un anunt istoric: A fost descoperit un super-Pamant, care poate sustine forme de viata

reportersite
23 iulie 2015, 21:23

super-pamantNASA a anuntat, joi seara, ca astronomii care fac parte din misiunea Kepler au descoperit o noua planeta, foarte asemanatoare Pamantului.

Exo-planeta (aflata in afara sistemului nostru solar), denumita Kepler 452B, este cu 60% mai mare decat Pamantul, fiind clasificata drept un „super-Pamant”, potrivit The Independent.

Kepler 452B se afla la aproximativ 1400 ani lumina de Pamant in directia constelatiei Cygnus (Lebada). In relatie cu steaua sa, Kepler-452b orbiteaza la o distanta cu 5% mai mare decat Pamantul de Soare. Astfel, planeta recent-descoperita orbiteaza in jurul stelei sale in 385 de zile, in comparatie cu Terra, care isi incheie ciclul in 365 de zile.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca planeta are mari sanse sa fie o planeta telurica, adica sa aiba o suprafata solida compusa din roci, desi masa si compozitia planetei nu au fost inca determinate. Potrivit NASA, planeta care are o varsta estimata la 6 miliarde de ani (cu 1,5 miliarde de ani mai mult decat Pamantul) ar putea avea apa lichida, vulcani activi si plante.

NASA informeaza ca planeta Kepler 452B are un diametru cu 60% mai mare decat al Pamantului. Noua planeta ar putea avea apa lichida, vulcani activi si plante.

„Ne putem gandi la Kepler 452B ca la un var mai mare al Pamantului”, a spus Jon Jenkins (NASA), care a adaugat ca aceasta planeta i-ar putea ajuta pe cercetatori sa inteleaga cum a evoluat Terra. Acesta a precizat ca nu exista dovezi in privinta unor forme de viata de pe aceasta planeta insa a accentuat ca, daca totusi vor fi gasite forme de viata, acestea vor fi total diferite fata de ce exista pe Terra.

ziare.com