Motivul pentru care femeile singure sunt mai atrase de bărbaţii căsătoriţi, descoperit de savanţi

reportersite
03 ianuarie 2011, 20:27

Femeile singure sunt mai atrase de bărbaţii căsătoriţi, deoarece oamenii au tendinţa să se inspire din alegerile celorlalţi atunci când decid dacă o persoană este atractivă sau nu, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk.
Din acest motiv, cele mai multe dintre femeile măritate se întreabă dacă cea mai bună prietenă a lor este atrasă de partenerul lor de viaţă.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, această întrebare este justificată.
Studii recente au relevat faptul că, atunci când oamenii decid dacă o persoană este atrăgătoare sau neatrăgătoare, ei au tendinţa de a se inspira din alegerile, preferinţele şi opiniile celorlalţi.
Din acest motiv, aşa cum o ştiu deja multe femei căsătorite, un bărbat căsătorit este o partidă mai bună decât un bărbat celibatar.
Fenomenul ar putea explica motivul pentru care Angelina Jolie nu i-a putut rezista lui Brad Pitt, în ciuda faptului că acesta părea, în momentul în care s-au cunoscut, a avea o căsnicie fericită cu Jennifer Aniston.
Încercând să descifreze regulile atracţiei în natură, cercetătorul Anthony Little a remarcat faptul că femelele multor specii de păsări şi de peşti găsesc că un mascul este mai atrăgător dacă l-au văzut în trecut în compania unei alte femele.
Fenomenul se aplică şi în cadrul societăţii umane.
Într-un studiu recent, femeile singure, cărora le-au fost prezentate fotografiile unor bărbaţi, i-au ales în majoritatea cazurilor pe cei care aveau deja o relaţie. În schimb, femeile căsătorite s-au arătat a fi mult mai interesate de bărbaţii celibatari.
Potrivit unui alt studiu, bărbaţii au fost consideraţi mult mai atractivi atunci când fotografiile lor îi prezentau în compania unor femei, comparativ cu situaţiile în care erau fotografiaţi singuri sau în compania altor bărbaţi. Acest studiu a fost publicat în revista Philosophical Transactions of the Royal Society B.
Potrivit aceluiaşi studiu, o femeie singură ar trebui să se asigure că, atunci când petrece o seară în oraş, are întotdeauna lângă ea o prietenă mai puţin atractivă, deoarece în acest fel ea va părea mai frumoasă.

reportersite