Thursday , August 18 2022

Mitul micului dejun, daramat. Ce se intampla daca “sari” prima masa a zilei

healthy breakfast foods

Cea mai importantă masă a zilei pare să nu fie atât de importantă, cel puţin atunci când vine vorba de slăbit, arată un nou studiu publicat în „The American Journal of Clinical Nutrition”.

Deşi micul-dejun are beneficiile sale, pierderea kilogramelor în plus nu se numără printre acestea. Persoanele care ţin regim de slăbire şi sar peste micul-dejun pierd în medie acelaşi număr de kilograme ca cele care obişnuiesc să mănânce dimineaţa.

La studiul efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Colorado au participat 309 persoane cu probleme de greutate, care au fost împărţite în trei categorii. După 16 săptămâni, la sfârşitul studiului, s-a observat că toţi participanţii, indiferent de obiceiurile alimentare matinale, au pierdut cam acelaşi număr de kilograme. Concret, fie că mănânci sau nu micul-dejun, rezultatele dietei sunt aceleaşi, scrie cnn.com.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu exclud beneficiile micului-dejun. „A sări peste mese şi a mânca dezorganizat lasă loc comportamentelor nesănătoase, precum consumul de alimente de tip fast-food sau renunţarea la exerciţii fizice”, spune Keith Kantor, expert în nutriţie.

Vezi si

Un studiu despre cauzele depresiei provoacă polemică

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de …