Wednesday , December 7 2022

Magneziul, la fel de important ca si calciul in formarea unor oase sanatoase

magneziu

Sanatatea oaselor in cazul copiilor este data nu doar de consumul laptelui si al altor alimente bogate in calciu, ci si de semintele de dovleac, ciocolata neagra, somon si migdale, arata un studiu recent al Societatilor de Pediatrie prezentat la intalnirea anuala din Washington DC.

Studiul arata ca alimentele bogate in magneziu joaca un rol important in formarea oaselor in cazul copiilor, conform Daily Mail.

O multime de nutrienti joaca un rol important in fomarea unor oase puternice, iar magneziul se numara printre acestea, spun cercetatorii. In timp ce se cunostea ca magneziul este important pentru sanatatea oaselor adultilor, existau putine studii care sa arate ca asimilarea acestuia este esentiala si pentru copii.

Cercetatorii au facut un studiu pe 63 de copii sanatosi intre patru si opt ani care nu luat multivitamine sau minerale. Copiii erau dusi la spital pentru a li se masura nivelul calciului si magneziului. Si parintilor li s-au dat niste dispozitive pentru a masura aceste valori in timp ce copiii se aflau acasa. Dieta acestora includea alimente bogate in calciu si magneziu.

Cercetarile au demonstrat ca nivelul de magneziu consumat si asimilat joaca un rol important in formarea oaselor. Nivelul de calciu nu a fost asociat in mod semnificativ cu nivelul de minerale din oase sau cu densitatea acestora.

Cercetatorii recomanda o dieta echilibrata, bogata in minerale, incluzand atat calciu, cat si magneziu.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …