Saturday , December 2 2023

Luteina, substanta care poate face minuni pentru vederea ta

ochi

Oamenii care observa ca au probleme cu vederea atunci cand conduc pe timp de noapte trebuie sa se indrepte spre suplimentele cu luteina, o substanta care poate face minuni pentru ochii nostri.

Luteina se gaseste in principal in legumele cu frunze, ea avand capacitatea de a ne imbunatati vederea pe timp de noapte, conform expertilor din China, scrie Men’s Health.

In cadrul studiului efectuat, oamenii care au luat suplimente cu luteina in fiecare zi, in cursul unui an, au inregistrat o imbunatatire a vederii.

In plus sensibilitatea la contrast a fost si ea imbunatatita, le fel intamplandu-se si atunci cand ei au fost confruntati cu lumina intensa. Acestea pot duce la o vedere mai buna pe timp de noapte, atunci cand oamenii sunt la volan.

Luteina se gaseste in tesutul ocular sanatos, mai exact in retina, si este responsabila de exactitatea vederii noastre. Daca nivelul ei este scazut, factorii declansatori se pot gasi in alimetatia neadecvata, in fumat si expunerea la razele ultraviolete ale soarelui.

Urmarea este deteriorarea vederii. Specialisiti recomanda o alimentatie bogata in fructe si legume, conform unui studiu facut la Universitatea din Texas, SUA. Totusi, cei care vor sa aiba o vedere mai buna trebuie sa ia suplimente cu luteina, mai spun specialistii in domeniu.

Vezi si

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, femeile cu vârsta între 19 şi …