Saturday , July 20 2024

Lungimea degetelor îţi dezvăluie predispoziţia spre anumite boli

Ai vrea să ştii dacă eşti preduspus să dezvolţi alergii sau dacă vei suferi de dureri ale articulaţiilor la bătrâneţe? Răspunsul la întrebare l-ai putea găsi în lungimea degetelor de la mână, în special lungimea inelarului şi al degetului arătător, potrivit cercetătorilor.

În funcţie de care deget e mai lung, inelarul sau degetul arătător, am putea afla care este riscul de face cancer sau de a avea probleme de inimă, potrivit dailymail.co.uk.

Poate vi se pare ciudat, dar teoria care compară lungimea celor două degete pentru a afla anumite riscuri de îmbolnăvire devine tot mai populară printre oamenii de ştiinţă. Un studiu publicat la sfârşitul anului trecut în British Journal of Cancer arată că dacă ai degetul arătător mai lung decât inelarul riscul de a suferi de cancer de prostată este de trei ori mai scăzut.

Lungimea degetelor este determinată în viaţa intrauterină, în funcţie de cât de mult suntem expuşi hormonilor sexuali: estrogen şi testosteron. Testosteronul hormonul masculin încurajează creşterea degetului inelar, iar estrogenul, hormonul feminin, contribuie la creşterea degetului arătător. Astfel în funcţie de care deget e mai mare se vede cât testosteron sau estrogen avem în corp. Profesorul Manning crede că cercetările ulterioare vor arăta la ce riscuri suntem expuşi în funcţie de lungimea degetelor şi cum ne putem schimba stilul de viaţa pentru a reduce riscurile.

Pentru a afla care deget e mai lung măsoară-l de la baza palmei la vârf. Cel mai bine e să măsori degetele de la mâna dreaptă.

Dacă degetul inelar e mai lung eşti predispus la:

Osteoartrită: Dacă ai degetul inelar mai lung decât degetul arătător, riscul de face osteoartrită la genunchi e de două ori mai mare, arată cercetătorii de la Nottingham University care au măsurat degetele a 2.000 de oameni cu această afecţiune.

Anorexia: Riscul să ajungi anorexic e mai mare, dar mult mai mic să suferi de bulimie.  “S-a dovedit că anorexicii au inelarul foarte lung”, spune profesorul Manning.

Răceli: Un studiu făcut de cercetătorii la Universitatea din Liverpool arată că persoanele cu inelarul mai lung suferă mai des de răceli şi alte boli, în general, decât cei cu degetul arătător mai lung. “Testosteronul face sistemul imunitar mai slab, iar oamenii cu inelarul mai lung sunt predispuşi la infecţii”, a spus profesorul Manning.

Autism: Sunt anumite dovezi că degetul inelar mai lung creşte riscul să suferi de tulburări de atenţie sau să fii autist.

Vestea bună e că eşti mai puţin predispus să fii fumător. Asta pentru testosteronul e asociat cu tipul de personalitate extrovertită, în timp ce fumatul e legat de un tip de personalitate nevrotică. Vestea rea e cei cu degetul inelar mai lung sunt mai înclinaţi spre consumul de alcool.

Dacă degetul inelar e mai lung decât degetul arătător(cu un centimetru sau mai mult) ai mai multe şanse să faci performanţă în sport.

Un deget arătător mai lung indică o predispoziţie spre:

Cancer de sân şi cancer de col uterin: Femeile cu vârsta între 35-37 de ani, care au făcut cancer în tinereţe au degetul arătător mai lung, se arată într-un studiu făcut de profesorul Manning pe 200 de subiecţi. Probabil din cauza expunerii în timpul vieţii intrauterine la o mai mare cantitate de estrogen, hormonul care stimulează diferite tipuri de cancer.

Boli de inimă: Oamenii cu degetul arătător mai lung sunt predispuşi să sufere atacuri de cord înainte de 50 de ani.

Bulimie: Femeile cu degetul arătător mai mare riscă să sufere de tulburări ale alimentaţiei, arată un studiu britanic.

Alergii, astm: Astmul şi alergiile sunt comune printre bărbaţii şi femiele cu degetul arătător mai lung.

Vestea bună e că există un risc mai scăzut în apariţia cancerului de prostată, arată un studiu recent care a comparat degetele a 1.500 de bărbaţi cu cancer de prostată şi 3.000 de bărbaţi sănătoşi. Astfel studiul arată că dacă ai degetul arătător mai lung riscul de a face acest tip de cancer e de trei ori mai mic.

Vezi si

Tinerii care consumă zilnic două pahare cu băuturi carbogazoase, de două ori mai expuși cancerului

Tinerii care consumă două pahare cu băuturi carbogazoase în fiecare zi ar putea fi de …

One comment

  1. As dori o explicatie pentru cazul in care ambele degete sunt la fel de lungi. asta inseamna ca esti predispus la ambele categorii de boli?