Thursday , October 6 2022

LEURDA, planta mileniului III. Curata sangele si organele, e hipotensiva si buna pentru fumatori

leurda

Cercetătorii din Germania au numit leurda planta mileniului III, datorită proprietăţilor ei curative exterm de puternice.

Calităţile leurdei:

Frunzele de leurdă conţin carotenoizi, vitaminele A şi C, levuloză, ulei eteric complex şi săruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru.

Leurda este cel mai bun prieten când vine vorba de purificarea sângelui şi a organelor.

Frunzele de leurdă au proprietăţi depurative, respectiv au capacitatea de curăţire a sângelui, ficatului, stomacului şi intestinelor, mult mai activă decât usturoiul. Pentru a beneficia de aceste calităţi, se recomandă că, în fiecare primăvară, să se facă o cură de 4 săptămâni, cu frunze proaspete (prin uscare, frunzele îşi pierd din proprietăţi). În plus, sunt evidente efectele antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, hemostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge şi stimulatoare ale peristaltismului intestinal şi ale contractiilor uterine.

Leac pentru fumatori

Efectele miraculoase ale plantei nu se opresc aici. Leurda vine şi în sprijinul fumătorilor, înlăturând efectele nocive ale nicotinei. Atât clorofila din frunzele proaspete de leurdă, cât şi anumite substanţe similare cu cele conţinute de usturo au efecte antitoxice puternice. Ele contracarează efectele dăunătoare ale nicotinei şi  gudronului din ţigări, fiind un mijloc de protecţie excelent, atât pentru fumătorii activi, cât şi pentru cei pasivi. Se consumă zilnic suc de leurdă, câte 2 pahare pe zi, dimineaţa şi seara, pe o perioadă de minimum două săptămâni, spun medicii.

Pentru o porţie de salată cu leurdă se pune o mână de frunze proaspete tăiate mărunt. Se amestecă cu o linguriţă de oţet de mere, un vârf de cuţit de sare şi o jumătate de linguriţă de ulei. Într-o cură cu leurdă, se consumă o salată o dată pe zi, dimineaţa, la prima masă. O cură cu leurdă durează minimum 10 zile.

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …