Anticoncepționalele le ajuta  pe femei sa lupte cu coronavirusul (studiu)

reportersite
05 august 2020, 7:00

Femeile care iau anticoncepționale au un risc mai mic de a suferi de simptome severe odată infectate cu coronavirus, arată un studiu recent realizat în Marea Britanie.

Oamenii de știință au descoperit că estrogenul are un rol crucial când vine vorba despre protecția organismului în fața Covid-19.

Studiul, realizat pe mai bine de jumătate de milion de femei, în lunile mai și iunie, a arătat că femeile care luau contraceptive orale aveau un risc cu 13% mai mic de a se alege cu simptome severe, în cazul infectării cu Covid-19, informează The Guardian.

Totodată, femeile la menopauză aveau un risc cu 22% mai mare de a avea simptome mai grave, comparativ cu cele care nu intraseră încă la menopauză, au stabilit autorii studiului, oameni de știință de la King’s College London.

Chiar și atunci când s-a făcut comparație între femei de aceeași vârstă, unele care luau anticoncepționale și altele care nu luau, s-a observat că cele din prima categorie erau mai protejate în fața virusului.

Se crede că estrogenul sau hormonul feminin influențează câte celule imune produce organismul unei persoane și cât de bine răspunde acesta la infecții. Așa după cum se știe, acest hormon este prezent în concentrații mai mari în organismul femeilor.

La fel ca și în alte țări, în Marea Britanie decesele cauzate de coronavirus au fost mai multe în rândul bărbaților.

spotmedia.ro

reportersite