Thursday , September 29 2022

Laptele este sursă de cancer?

lapte

Consumaţi lapte des? Ei bine, poate ar trebui să vă mai gândiţi la asta. Un studiu recent arată că există o legătură strânsă între consumul de lapte de vacă şi unele tipuri de cancer. Semnalul de alarmă vine în urma unei cercetări efectuate la Harvard.

Descoperirea care aruncă în aer industria laptelui a fost făcută de reputatul nutriţionist de la Harvard, Walter Willet.

DR. WALTER WILLET, DOCTOR HARVARD SCHOOL OF PUBLIC HEALTH, spune : “Până acum, ştiam că trebuie să consumăm trei porţii de lactate pe zi. Ei bine, este o recomandare care nu ne face bine. Avem dovezi că un consum constant de lactate creşte riscul de cancer de prostată şi cancer ovarian”

De vină ar fi estrogenul, un hormon din lapte. Acest hormon, preponderent în organismul femeilor, este principala cauză a cancerului de sân, uter şi ovare. Estrogenii naturali sunt de 100.000 de ori mai puternici decât compuşii similari ce se găsesc în pesticidele de care noi suntem învăţaţi să ne ferim.

Un alt studiu arată că laptele inhibă, de fapt, absorbţia calciului în organism, substanţă minerală pe care o putem regăsi şi în legumele verzi.

 

 

Vezi si

Un medicament experimental a încetinit declinul mental la bolnavii de Alzheimer

Cercetătorii britanici care studiază Alzheimerul și caută tratamente pentru această boală au anunțat că au …