Saturday , April 20 2024

Laptele de capră previne anemia şi întăreşte sistemul imunitar

Laptele de capră are o compoziţie asemănătoare cu cea a laptelui de vacă, însă este mai uşor digerabil, susţin medicii nutriţionişti, potrivit Gândul.

Potrivit specialiştilor, alimentul este o sursă bogată de minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, magneziu, şi de vitamine, precum vitamina A, B1, B2, şi C.

Nu­tri­ţioniştii pre­cizează că lap­tele de capră previne anemia şi demineralizarea osoasă, în­lătură starea de slăbi­ciunea, ameliorează afec­ţiunile pulmonare şi redă organismului pu­­te­rea de a lupta cu viru­surile. În plus, datori­tă con­ţinutului de acid organic, acest tip de lapte opreşte evoluţia cancerului în stadiu incipient.

Un studiu american a scos în evidenţă faptul că o alimentaţie bogată în calciu, care conţine produse lactate de la capră, este asociată cu arderea grăsimilor.

Vezi si

Femeile singure mănâncă mai mult și mai prost. Cum le îndeamnă creierul spre alegeri nesănătoase

Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveală o …