Laptele de capră previne anemia şi întăreşte sistemul imunitar

14 decembrie 2010, 15:42

Laptele de capră are o compoziţie asemănătoare cu cea a laptelui de vacă, însă este mai uşor digerabil, susţin medicii nutriţionişti, potrivit Gândul.

Potrivit specialiştilor, alimentul este o sursă bogată de minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, magneziu, şi de vitamine, precum vitamina A, B1, B2, şi C.

Nu­tri­ţioniştii pre­cizează că lap­tele de capră previne anemia şi demineralizarea osoasă, în­lătură starea de slăbi­ciunea, ameliorează afec­ţiunile pulmonare şi redă organismului pu­­te­rea de a lupta cu viru­surile. În plus, datori­tă con­ţinutului de acid organic, acest tip de lapte opreşte evoluţia cancerului în stadiu incipient.

Un studiu american a scos în evidenţă faptul că o alimentaţie bogată în calciu, care conţine produse lactate de la capră, este asociată cu arderea grăsimilor.

reportersite