Laptele de capră previne anemia şi întăreşte sistemul imunitar
Laptele de capră are o compoziţie asemănătoare cu cea a laptelui de vacă, însă este mai uşor digerabil, susţin medicii nutriţionişti, potrivit Gândul.
Potrivit specialiştilor, alimentul este o sursă bogată de minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, magneziu, şi de vitamine, precum vitamina A, B1, B2, şi C.
Nutriţioniştii precizează că laptele de capră previne anemia şi demineralizarea osoasă, înlătură starea de slăbiciunea, ameliorează afecţiunile pulmonare şi redă organismului puterea de a lupta cu virusurile. În plus, datorită conţinutului de acid organic, acest tip de lapte opreşte evoluţia cancerului în stadiu incipient.
Un studiu american a scos în evidenţă faptul că o alimentaţie bogată în calciu, care conţine produse lactate de la capră, este asociată cu arderea grăsimilor.