Tuesday , April 23 2024

Laptele combate eficient respiratia neplacuta cauzata de usturoi

Un pahar cu lapte servit dupa o masa condimentata reprezinta o solutie eficienta pentru a combate efectele “antisociale” cauzate de o respiratie neplacuta, informeaza dailymail.co.uk.
Oamenii de stiinta americani au descoperit ca un pahar cu lapte servit în timpul mesei contracareaza eficient mirosul neplacut al usturoiului si al altor condimente.
Laptele are proprietatea de a anihila mirosul puternic de usturoi, în conditiile în care nici chiar spalatul pe dinti imediat dupa masa nu este capabil de o astfel de “performanta”.
În opinia cercetatorilor americani, laptele reuseste sa “reduca semnificativ” concentratiile acelor substante care ofera usturoiului acel miros specific si persistent.
Unul dintre acesti compusi – alil-metil-sulfit (AMS) – nu poate fi descompus în timpul digestiei, fiind eliberat de organism prin respiratie si transpiratie.
Desi usturoiul este o excelenta sursa de vitamine si minerale, contribuind la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului, celebrul sau miros neplacut îi face pe multi oameni sa îl excluda din dieta.
Studii precedente au relevat faptul ca nici spalatul pe dinti dupa o masa condimentata nu rezolva aceasta problema.
Cercetatorii americani de la Ohio State University au descoperit ca un pahar cu lapte de 200 de mililitri este capabil sa reduca prezenta AMS în respiratie cu pâna la 50%.
Studiul savantilor americani, publicat în Journal of Food Science, a relevat faptul ca un pahar cu lapte integral are rezultate mai bune decât un pahar cu lapte semidegresat si mai ales atunci când este servit în timpul mesei si nu la sfârsitul acesteia.

Vezi si

Stresul termic dăunător pentru sănătate este în creștere în Europa

Europa se confruntă din ce în ce mai des cu episoade de căldură atât de …